Evoluția tehnologiei telefoanelor mobile transformate rapid în mini calculatoare cu mii de aplicații disponibile se face simțită inclusiv în lumea automobilistică, cu aplicații din cele mai diverse și mai utile pentru șoferii care conduc mult singuri. Iar aici am pregătit 4 aplicații utile pe care le poate utiliza orice conducător auto.

Google Maps, aplicație dezvoltată de cei de la Google care servește ca GPS si hartă rutieră fiind extrem de utilă și ușor de utilizat datorită interfeței intuitive. O aplicație de top nu doar extrem de utilă, ci și gratuită. Aplicația este integrată în toate telefoanele moderne.

Waze, aplicație ce îi ajută pe motocicliști și pe șoferi să ajungă la destinație mai rapid, alegând cel mai rapid traseu și ora potrivită pentru pornire . De asemenea aplicația are o comunitate, unde fiecare poate contribui cu indicarea locurilor pe traseu cu accidente, zone de lucru, etc.
Aplicația poate fi descărcată aici: 
IOS: https://apps.apple.com/us/app/waze-navigation-live-traffic/id323229106
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze&hl=ru&gl=US

Car Camera, aplicație de tip cameră de bord disponibilă, care înregistrează atât traseul parcurs cât și viteza la care autoturismul rulează în timpul înregistrării.
Aplicația poate fi descărcată aici:
IOS:
https://apps.apple.com/us/app/car-camera-dvr/id1190102060
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lewy.carcamerafree&hl=en_US&gl=US

Spotify, Toată lumea iubește puțină muzică. Spotify permite accesul facil la o mare bibliotecă de melodii dintr-o colecție incredibilă de artiști, albume și playlisturi. Funcțiile premium Spotify includ ascultarea offline, o calitate îmbunătățită a sunetului și nu există anunțuri.
Aplicația poate fi descărcată aici: 
IOS: 
https://apps.apple.com/gb/app/spotify-music/id324684580
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spotify.music